Palvelumme käyttö edellyttää Cookien hyväksymistä.

Halvat lennot Wien

Halvat lennot kohteeseen Wieniin, parhaat tarjoukset ja äkkilähdöt kohteeseen Wieniin

Lennot kohteeseen Wieniin

Halvat lennot Wien

Halvat lennot Wieniin ovat lisänneet Itävallan pääkaupungin suosiota suomalaismatkaajien keskuudessa. Kaupungissa sekoittuvat menneiden vuosisatojen klassinen charmi ja nykypäivän rytmikäs elämänmeno, joka viehättää uusia ja vanhoja vieraita kerta toisensa jälkeen. Kontrastikas Wien sijaitsee 50 kilometrin päässä sekä Slovakian, Tekin että myös Unkarin rajoista, joten kaupunkiin on tulvinut vuosisatojen mittaan vaikutteita myös naapurimaista.

Nähtävyydet

Kaupungin suurimmat nähtävyydet ovat barokin mestariteoksia. Entisen Habsburgien valtakunnan pääkaupungin ulkoasu on valkoisten rakennustensa ansiosta ällistyttävää ihailtavaa. Kaupunki sykkii vuosisatojen mittaan rakennettua arkkitehtuurista hohtoa, joka kiillotettiin kirkkaimmilleen keisarikuntien hallintoaikoina. Rakennuksen ääreltä toiselle kulkiessa alkaa väkisinkin arvostamaan sata vuotta sitten vajonneen keisarikunnan suuruutta ja miettimään, millaista elämä Wienissä on aikoinaan ollut. Rakennuksia ihaillessa voi kuluttaa parikin päivää, mutta vielä syvemmälle päästään kurkkaamalla niistä suurimpien sisään. Kaupunki on täynnä eurooppalaisen barokin parhaita paloja, minkä huipennuksena kaupungin laidalla seisoo mahtipontinen Schönbrunnin linna. Entinen Habsburgien kesäasunto koostuu peräti 1441 huoneesta ja linnan pihalta löytyy muun muassa labyrintti sekä maailman vanhin eläinpuisto. Keskustassa sijaitseva Hofburg eli keisarillinen palatsi sisältää nykyisin maan presidentin virka-asunnon, aarrekammion sekä museoita. Palatsin vierellä seisoo myös 1200-luvulla rakennettu kirkko, Michaelerkirche, jonka kryptaan on haudattu monia kaupungin historian merkittävimmistä aatelisista. Läheiseltä Maria-Theresien-Platzin aukiolta löytyy vierekkäin kolme valtaisaa museota, jotka tarjoavat nähtävää jokaiseen makuun. Wien tunnetaan maailmanlaajuisesti klassisen musiikin kehtona, jonka perinteet on kuultavissa kaupungin konserttihalleissa vielä tänäkin päivänä. Useat maailman tunnetuimmista säveltäjistä ovat aloittaneet uransa Wienissä: tähän joukkoon luetaan Wolfgang Amadeus Mozartin, Joseph Haydnin, Ludwig van Beethovenin, Johann Straussin sekä Franz Schubertin kaltaisia nimiä. Vierailun arvoinen Mozartin kotimuseo sijaitsee aivan kaupungin keskustassa.

Ruokakulttuuri

Itävallan ruokakulttuuri on imenyt vaikutteita kaikilta sitä ympäröiviltä alueilta. Ensimmäisenä monille tulee varmasti mieleen maan kansallisruoka Wieninleike, joka valmistetaan vasikanlihasta. Wien tunnetaan kuitenkin enemmän klassisesta kahvilakulttuurista ja jälkiruoistaan; suuret pikaruokaketjutkin tarjoavat erikoiskahveja, jotka saavat suomalaisen kahvilakulttuurin kalpenemaan rinnallaan. Leivoksista tunnetuin on Sacherkakku, aprikoosilla täytetty suklaaherkku, jonka varjeltu alkuperäinen resepti tunnetaan vain muutamassa ravintolassa koko maailmassa. Muita tunnettuja leivoksia ovat omenastruudeli ja linzintorttu. Ruokamarkkinoista suurin ja tunnetuin on 1500-luvulta asti järjestetty Naschmarkt, missä vierailija pääsee maistelemaan paikallisen keittiön antimia paikallisten tarjoamana. Katuruoasta esiin nousevat paikallisilla makkaroilla täytetyt hot dogit.

Ilmasto

Wien sijaitsee Keski-Euroopan eteläosassa, vyöhykkeellä, missä kaikki neljä vuodenaikaa pääsevät näyttämään parhaat puolensa. Suomeen verrattuna Wienin etuna ovat pitkä ja lämmin kesä sekä hieman kotimaista anteeksiantavampi talvi. Heinä- ja elokuun keskilämpötilat pysyvät 20 lämpöasteessa ja hellelukemiin ylletään tavallisesti vielä syyskuun puolella. Syksyn kylmyys saapuu tuulen kannattelemana ja keskilämpötilat tippuvat lokakuussa 10 celsiusasteen paikkeille. Talvi on tiukimmillaan joulu-helmikuussa, jolloin keskilämpötilat pyörivät lähellä pakkasrajaa. Tämän jälkeen on jälleen keväisen kukoistuksen aika, jolloin Wienin kaupunki on kauneimmillaan. Keskilämpötilat nousevat huhtikuussa jälleen 10 lämpöasteeseen, päivät pidentyvät, puistot heräävät eloon ja ihmiset viihtyvät taas terasseilla. Sateisinta Wienissä on kesäsesongin aikaan, mutta sademäärät eivät tavallisesti pääse häiritsemään lomailua.

Joukkoliikenne

Lennot kohteeseen Wieniin laskeutuvat Schwechatin lentokentälle, noin 15 kilometrin päähän pääkaupungista. Vaivattomin keino suunnata keskustaan on käyttää paikallisjuna City Airport Trainia (CAT), joka kulkee aamusta iltaan 30 minuutin välein Mitten juna-asemalle. Meno-paluulipun hinta on 17 euroa. Edullisempi vaihtoehto on hypätä Intercityexpressin (ICE) kyytiin, joka kuljettaa sinut Meidlingin tai Hauptbahnhofin asemille. Yksittäisen lipun hinta on 4,40 euroa ja matka kestää noin 30 minuuttia. Juna kulkee kahden tunnin välein aamusta iltaan. Wienissä on yhteensä neljä rautatieasemaa, joista vuonna 2014 avattu pääasema (Hauptbahnhof) sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella. Voit käyttää julkisia kulkuneuvoja ostamalla kertakortin, mutta halvemmaksi tulee ostaa asemalta määräaikainen matkapassi. Passilla voit matkustaa lomallasi rajattomasti esimerkiksi kolmen vuorokauden ajan millä tahalla julkisella kulkuneuvolla. Kaupungin viiden linjan metroverkosto on yhä kehitteillä oleva, mutta helppo vaihtoehto pitkiin matkoihin kaupungin halki. Kaupungin katuja pääset ihastelemaan raitiovaunuilla matkustaessa, joiden verkosto ulottuu joka puolelle Wieniä. Viikolla julkinen liikenne pysähtyy keskiyön jälkeen, mutta viikonloppuisin metro- ja bussiliikenne kulkee kellon ympäri. Taksit veloittavat Wienissä hieman Suomen hintatasoa kevyemmin: lähtömaksu kaupungin virallisissa takseissa on 3,80 euroa ja kilometritaksa 1,42 euroa. Lentokentän ja kaupungin keskustan välinen matka kustantaa yhteen suuntaan noin 30 euroa. Hinnat nousevat hieman sunnuntaisin sekä iltaisin kello 23 jälkeen.

Yleistietoa Itävallasta

Itävalta on yhdeksästä osavaltiosta koostuva alppimaa, joka sijaitsee suurimmaksi osaksi vuoristoisella alueella Keski-Euroopassa. Maan tärkein elinkeino on turismi ja sen valuuttana toimii euro. Liittotasavallassa asuu noin 8,5 miljoonaa ihmistä ja sen pääkielenä toimii saksa, jota puhuu pääkielenään noin 90 prosenttia maan asukkaista. Itävallan pääuskonto on katolilaisuus, johon kuuluu noin 65 prosenttia itävaltalaisista.

Suosittuja kohteita

marraskuuta n lennot kohteeseen Wien

6.11.2017 - 12.11.201713.11.2017 - 19.11.201720.11.2017 - 26.11.2017
alkaen138 €
4pv sitten
alkaen138 €
3pv sitten
alkaen133 €
3pv sitten
alkaen189 €
4pv sitten
alkaen189 €
7pv sitten
alkaen189 €
2pv sitten
alkaen189 €
4pv sitten
alkaen189 €
7pv sitten
alkaen171 €
7pv sitten
alkaen345 €
6pv sitten
alkaen345 €
8pv sitten
alkaen345 €
3pv sitten

Seuraavan viikon lennot kohteeseen Wien

10.11.2017 - 12.11.201717.11.2017 - 19.11.201724.11.2017 - 26.11.2017
alkaen171 €
5pv sitten
alkaen158 €
3pv sitten
alkaen170 €
14pv sitten
alkaen260 €
6pv sitten
alkaen189 €
7pv sitten
alkaen227 €
4pv sitten

Elinkustannukset kohteessa Wien

Ruoka ja juomatHintojen keskiarvot
Olut (0,5 litraa)0,90 €
Maitokahvi3,12 €
McDonald's-ateria7,00 €
Vesi (0,33 litraa)1,50 €
KuljetusHintojen keskiarvot
Kuukausikortti45,00 €
Yksisuuntainen lippu2,20 €
Taksin lähtöhinta (normaalikustannus)3,80 €
VaatetusHintojen keskiarvot
1 kesämekko kauppaketjussa (Zara, H&M,...)35,78 €
1 pari farkkuja (Levi's 501 tai vastaava)82,30 €
PalkatHintojen keskiarvot
Keskimääräinen kuukausittainen käteen jäävä palkka (verojen jälkeinen netto)1 876,61 €

Edulliset lennot Suomi kaupungeista kohteeseen Wien.

Edulliset lennot Suomi ulkopuolelta kohteeseen Wien