Palvelumme käyttö edellyttää Cookien hyväksymistä.

Halvat lennot Helsinki Oulu

Halvat lennot Helsinki – Oulu, parhaat tarjoukset ja äkkilähdöt lennolle Helsinki – Oulu.
Halvat lennot Helsinki - Oulu

Lentolippu reitille Helsinki - Oulu

Oulu sijaitsee Pohjois-Suomessa Perämeren itärannikolla. Väkiluvultaan se on Suomen viidenneksi suurin kaupunki ja asukkaita on noin 200 000. Oulun lentoasema on Suomen toiseksi vilkkain matkustajamäärällä mitattuna. Vuosittaisten matkustajien määrä on vaihdellut miljoonan molemmin puolin. Oulun lentoasemalta on keskustaan vain noin 15 kilometriä. Lentäminen on siis kätevä matkustusmuoto Ouluun, joten kannattaa aina tarkistaa halvat lennot Helsinki-Oulu -reitille. Kaupungin on perustanut Ruotsin kuningas Kaarle IX vuonna 1605. 1800-luvulle tultaessa Oulusta oli kehittynyt yksi maailman johtavista tervakaupan keskuksista. 2000-luvulla kaupunki tunnetaan korkeasta teknologiaosaamisesta.

Tekemistä ja nähtävää riittää kesäksi ja talveksi

Oulussa on suhteellisen pieni keskusta, joten sen liepeillä olevat nähtävyydet voi katsastaa kävelemällä. Kävelykatualue Rotuaaria pitkin pääsee Torinrannassa olevalle kauppatorille, joka varsinkin kesäkuukausina täyttyy kauppiaista. Viereinen jo vuonna 1901 perustettu kauppahalli tarjoaa ympäri vuoden sekä hyvää ruokaa että taidokkaita käsitöitä. Kaupunginteatteri ja kaupunginkirjasto sijaitsevat Torinrannassa ollen myös kävelymatkan päässä keskustan majoituspaikoista. Viereisen kävelysillan toisesta päästä löytyy taiteilija- ja käsityöläisyhteisön asuttama historiaa henkivä Pikisaari, jossa harjoitettiin laivanrakennustoimintaa jo 1600-luvulla. Pohjois-Pohjanmaan museon näyttelyt käyvät läpi sekä Oulun kaupungin että Pohjois-Pohjanmaan maakunnan historiaa esihistoriasta nykyaikaan. Museo on avoinna ke-su kello 10-17. Sijainti (Ainolanpolku 1) luonnonkauniissa Ainolan puistossa tarjoaa mahdollisuuden vaikkapa kesäiselle piknikille museokäynnin lomassa. Puistoalueen toisessa reunassa on Oulun taidemuseo (Kasarmintie 9), joka esittelee vaihtuvissa näyttelyissään ajankohtaista nykytaidetta ja paikallista kuvataidetta. Taidemuseo on avoinna ke-su kello 10-17 lukuun ottamatta perjantaita, jolloin aukioloaika on kello 12-19. Molempiin museoihin on alle 18-vuotiailla vapaa pääsy. Aikuisten lippu maksaa kuusi euroa. Taidemuseon naapurissa on tiedekeskus Tietomaa (Nahkatehtaankatu 6), jonka teemanäyttelyt ja -tapahtumat esittelevät ajankohtaisia aiheita tai tieteenaloja. Lipun ostaneet pääsevät myös katsomaan tiededokumentteja 3D-jättielokuvateatterissa yli 150 neliömetrin valkokankaalta. Hyvänä vinkkinä mainittakoon, että Tietomaan näköalahissi kohoaa 35 metrin korkeuteen paljastaen, miltä Oulu näyttää lintuperspektiivistä. Jos edellä mainitut museot ja näyttelyt kiinnostavat, kannattaa ostaa 19 euroa maksava yhteislippu. Viikon voimassa oleva lippu kattaa Pohjois-Pohjanmaan museon, Oulun taidemuseon, Tiedekeskus Tietomaan, Turkansaaren ulkomuseon ja Kierikkikeskuksen pääsymaksut. Turkansaaressa voi tutustua perinteisiin paikallisiin elinkeinoihin kuten maatalouteen, kalastukseen, karjanhoitoon ja tervanpolttoon. Alueella on noin 40 entisöityä rakennusta aina 1600-luvulta lähtien.

Tapahtumien ystäville

Rotuaari on oululaisten olohuone, jonne myös matkailijat toivotetaan tervetulleeksi. Tapahtumia järjestetään ympäri vuoden. Joulukuussa Tiernatori tarjoaa joulutuotteita ja -herkkuja. Helmikuussa vuorossa ovat porokarnevaalit. Kesällä Rotuaarilla järjestetään sekä ilmaiskonsertteja että suurempia pääsymaksullisia musiikkitapahtumia. Kaupunkifestivaalitapahtuma Rotuaari Piknik kerää kotimaisen musiikin huippuja neljäksi päiväksi esiintymään. Maailmanhuippuja on paikalla loppukesästä, jolloin vingutetaan ilmakitaransoiton MM-titteli jakoon. Syksyn pimeyteen tuo valoa ja irlantilaista musiikkia, kulttuuria, runoutta ja elokuvaa vuosittainen Irish Festival. Myös jääkiekon ystävien kannattaa ostaa lentolippu reitille Helsinki-Oulu, sillä Oulun Kärpät pelaa huippujääkiekkoa niin kotimaisessa Liigassa kuin eurooppalaisessa Mestarien liigassakin.

Perinneherkkuja ja känkkyä

Paikallinen perinneruokaerikoisuus on eittämättä rössypottu. Veripaltusta, perunasta ja sianlihasta valmistettu keittoruoka ei jätä ketään kylmäksi: sitä joko rakastetaan tai vihataan. Juhannuksena monet keittävät "makiaa juustoa", jota myös juhannusjuustoksi, juustokeitoksi ja punaiseksi heraksi kutsutaan. Pizzan ystäviä hyödyttävänä vinkkinä voi mainita, että pizza on ouluksi känkky.

Oulun sää on lauhkea

Paras matkustusaika on kesä, mutta talvimatkailuakaan ei kannata säikähtää, sillä Oulun ilmasto on leveysasteeseen nähden lauhkea. Vuoden keskilämpötila on +2-3 astetta. Kuukausittainen keskilämpötila vaihtelee heinäkuun +16 celsiusasteen lämmöstä tammikuun -10 celsiusasteen pakkaseen. Vaikka varsinainen yötön yö ei Ouluun ylläkään, kesät ovat hyvin valoisia. Kesäpäivänseisauksen aikaan aurinko painuu horisonttiin vain pariksi tunniksi. Valoisaa aikaa riittää monen viikon ajaksi.

Liikkuminen Oulussa

Oulun lentoasemalta pääsee kätevimmin keskustaan bussilla tai taksilla. Oulun joukkoliikenteen bussit 8 ja 9 lähtevät lentoasemalta keskustaan noin vartin välein. Matka ydinkeskustassa olevalle Toripakan pysäkille kestää noin puoli tuntia. Pysäkiltä on lyhyt kävelymatka keskustan hotelleihin ja muihin majoituspaikkoihin. Bussilla 9 pääsee tarvittaessa myös rautatieasemalle, josta lähtee junia sekä pohjoiseen että etelään. Joukkoliikenteen liput on hinnoiteltu vyöhykkeittäin. Lentoaseman ja keskustan väliselle matkalle täytyy ostaa B-vyöhykelippu, jonka hinta on 3,30 euroa aikuisilta ja 1,70 euroa 7-16-vuotiailta. Jos Oulun joukkoliikennepalveluja on tarkoitus käyttää enemmän, kannattaa ostaa Waltti-kortti. Kortin hinta on käsittelymaksun kanssa kahdeksan euroa ja kortille voi ladata lipputuotteita. Tällöin yhden matkan hinnaksi tulee aikuiselta 2,05 euroa ja lapselta 1,10 euroa B-vyöhykkeellä. Kätevintä on ostaa sekä Waltti-kortti että lentolippu reitille Helsinki-Oulu etukäteen internetistä. Taksi on hieman nopeampi, mutta selkeästi kalliimpi vaihtoehto. Yhdensuuntaiselle matkalle kertyy hintaa noin 30 euroa. Lentoasemalla toimii myös autovuokraamoja. Henkilöauton vuokraaminen vuorokaudeksi maksaa vajaasta sadasta eurosta ylöspäin. Oulussa on erinomainen pyörätieverkosto, joten polkupyörän vuokraaminen on huomioon otettava vaihtoehto kaupungilla liikkumiseen. Pyöriä saa vuokrattua sekä pyöräliikkeistä että hotelleista.


Ehkä olet kiinnostunut  Lennot kohteeseen Helsinki  tai etsi  Edulliset lennot Oulu:sta Helsinki:n  Nyt on sinun tilaisuutesi!


Suosittuja kohteita

Joustavat matkasuunnitelmat?

lokakuuta n lentotarjoukset Oulu

2.10.2017 - 8.10.20179.10.2017 - 15.10.201716.10.2017 - 22.10.2017
alkaen51 €
1pv sitten
alkaen51 €
1pv sitten
alkaen51 €
2pv sitten

Seuraavan viikon lentotarjoukset Oulu

6.10.2017 - 8.10.201713.10.2017 - 15.10.201720.10.2017 - 22.10.2017
alkaen76 €
1pv sitten
alkaen97 €
1pv sitten
alkaen125 €
1pv sitten

Elinkustannukset kohteessa Helsinki verrattuna kohteeseen Oulu

Ruoka ja juomatHelsinkiOuluErotus
Olut (0,5 litraa) 2,74 € 3,30 €+20%
Maitokahvi 3,62 € 3,31 €-9%
McDonald's-ateria 7,00 € 7,00 €0%
Vesi (0,33 litraa) 1,44 € 1,63 €+13%
KuljetusHelsinkiOuluErotus
Kuukausikortti 54,70 € 52,25 €-4%
Yksisuuntainen lippu 3,00 € 3,30 €+10%
Taksin lähtöhinta (normaalikustannus) 6,00 € 5,90 €-2%
VaatetusHelsinkiOuluErotus
1 kesämekko kauppaketjussa (Zara, H&M,...) 31,37 € 33,00 €+5%
1 pari farkkuja (Levi's 501 tai vastaava) 84,68 € 89,80 €+6%
PalkatHelsinkiOuluErotus
Keskimääräinen kuukausittainen käteen jäävä palkka (verojen jälkeinen netto) 2 453,10 € 2 184,64 €-11%

Edulliset lennot Suomi kaupungeista kohteeseen Oulu.

Edulliset lennot Suomi ulkopuolelta kohteeseen Oulu