Palvelumme käyttö edellyttää Cookien hyväksymistä.

Halvat lennot Helsinki Madrid

Halvat lennot Helsinki – Madrid, parhaat tarjoukset ja äkkilähdöt lennolle Helsinki – Madrid.
Halvat lennot Helsinki - Madrid

Lentolippu reitille Helsinki - Madrid

Espanjan pääkaupunkiin Madridiin matkustat edullisesti vuodenajasta riippumatta. Hyvät lentoyhteydet mahdollistavat joustavan tavan matkustaa juuri silloin kun sinä haluat. Katso halvat lennot Helsinki - Madrid -reitille ja lähde kaupunkilomalle Espanjaan. Hyödynnä parhaat tarjoukset ja äkkilähdöt varaamalla lentolippu reitille Helsinki - Madrid.

Euroopan Unionin kolmanneksi suurin kaupunki

Keskellä Espanjaa sijaitseva Madrid on hyvä matkustuskohde kaupunkilomaa kaipaavalle kulttuurin, urheilun, yöelämän tai edullisten ostosten ystävälle. Madrid on Euroopan Unionin kolmanneksi suurin kaupunki heti Lontoon ja Berliinin jälkeen. Turistien suosimassa miljoonakaupungissa on paljon koettavaa ja nähtävää; matkustuskohteena Madrid onkin hyvin monipuolinen. Historiallisista nähtävyyksistä kiinnostuneille jo esihistorialliselta ajalta asti asuttu Madrid tarjoaa runsaasti arkkitehtuurisia taidonnäytteitä usealta vuosisadalta.

Koe Madrid

Madrid on mitä parhain kaupunkilomakohde, josta löytyy monipuolisesti koettavaa ja nähtävää matkailijalle. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on El Palacio Real eli kuninkaanpalatsi. 1700-luvulla rakennettu palatsi on yksi Euroopan suurimpia ja vaikuttavimpia. Palatsi sijaitsee lähellä keskustaa aivan juna- ja metroasemien kupeessa. Palatsin vierestä löytyvät myös kaksi puutarhaa Jardines de Sabatini ja suurempi Campo del Moro sekä vilkas aukio Plaza de Oriente, jossa voi pysähtyä ihailemaan palatsin julkisivua tai kansainvälistä tunnelmaa henkivää kaupunkielämää. Madridin keskustasta löytyy useita muitakin upeita aukioita, joissa on mukava viettää aurinkoista päivää esimerkiksi terassilla istuen ja paikallisia herkkuja napostellen. Suosituimpia aukioita ovat kuninkaanpalatsin lähellä sijaitseva Plaza Mayor, Madridin pääaukioksi rististty Puerta del Sol sekä Plaza de España, jonka lähistöltä löytyy paljon muutakin nähtävää, kuten yöelämän keskittymä baareineen ja yökerhoineen sekä pääsymaksuton kulttuurikeskus ja nykytaiteen museo Conde Duque. Jalkapallon ystävän ehdoton pyhiinvaelluksen kohde on Santiago Bernabéu -stadion, joka toimii Real Madridin kotikenttänä. Stadion tarjoaa myös kierroksia sekä jalkapallomuseon, joihin voi tutustua pääsymaksua vastaan. Stadioniin voi kuitenkin olla vaikea päästä tutustumaan muutamaa päivää ennen otteluita.

Espanjalaisen ruuan sulatusuuni

Madrid on espanjalaisen ruokakulttuurin sulatusuuni, josta ei ole vaikeaa löytää tasokasta ateriaa. Eurooppalaiseen hintatasoon suhteutettuna ravintoloissa syöminen on kaupungissa yleisesti ottaen edullista. Ravintoloiden lisäksi ruokaa ja erityisesti tapaksia eli pientä purtavaa tarjoavat myös tapas-baarit ja baarit, joissa ruokailu saattaa tapahtua baaritiskin äärellä. Toisinaan tapaksia tarjotaan baareissa myös ilmaiseksi juomien kylkiäisenä. Hyviä ruokailupaikkoja löytyy tiheään ympäri kaupunkia, joten ravintolan löytämisen vaikeus johtuu ennen kaikkea vaihtoehtojen runsaudesta. Lounasaikaan lähes jokainen kaupungin ruokapaikka tarjoaa edullisen menu del dia -lounaan, joka sisältää usein tyypillisiä espanjalaisia ruokia. Lounasaika alkaa puolenpäivän jälkeen ja jatkuu vähintäänkin kolmeen, joskus jopa viiteen asti. Monet ravintolat täyttyvät lounastajista noin kello 14 aikaan. Päivällisaika alkaa varsin myöhään, usein vasta ilta-yhdeksän jälkeen. Lounaan ja päivällisen välissä syödään välipaloja kuten tapaksia. Perinteistä espanjalaista ruokaa ovat esimerkiksi kansallisruoka paella, erilaiset grillatut ja paistetut liharuuat, muhennokset kuten kikherneistä valmistettu cocido, ilmakuivattu kinkku, merenelävät sekä tortilla Española eli espanjalainen munakas. Madridissa on saatavilla myös paljon hyviä viinejä sekä perinteistä espanjalaista sangriaa.

Parhaat matkustusajat

Madridiin on helppo matkustaa ympäri vuoden, sillä päivän lämpötila kohoaa 10 celsiusasteeseen vuodenajasta riippumatta. Kaupungissa vallitsee välimeren mannerilmasto, joka tarkoittaa pitkiä, kuumia kesiä ja suhteellisen lyhyitä, mutta viileitä talvia. Talvella lämpötila voi laskea yöllä hieman pakkasen puolelle, mutta päivällä on yleensä leutoa, suomalaisen mittapuun mukaan jopa kohtalaisen lämmintä. Heinä- ja elokuussa Madridissa on kaikkein kuuminta ja lämpötila saattaa pysytellä 20 lämpöasteen yläpuolella jopa öisin. Paikalliset suuntaavatkin tähän aikaan vuodesta rannikolle ja monet kaupat ja ravintolat saattavat olla kiinni. Majapaikan ilmastoinnin taso kannattaa varmistaa ennen matkaa, jos matkustusaika sijoittuu kesän kuumimmille kuukausille. Säiden puolesta parhaat ajat matkustaa Madridiin ovat keväällä touko- ja kesäkuussa tai syksyllä syys- ja lokakuussa, jolloin on mahdollista välttää keskikesän paikoin jopa tukahduttava kuumuus sekä talven viileät sadesäät.

Liikkuminen Madridissa

Madridiin pääsee helposti lentämällä. Kaupungin kansainvälinen Barajasin lentoasema sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä keskustasta. Lentokentältä on suora metroyhteys keskustaan. Matka-aika Nuevos Ministerios -asemalle on vain 12 minuuttia. Lentokentältä keskustaan pääsee lisäksi bussilla, myös yöaikaan kun metrot eivät kulje. Exprés Aeropuerto -bussi kulkee vuorokauden ympäri ja matka keskustaan kestää noin 40 minuuttia. Taksilla matkustettaessa ongelmana on laittomien taksien paljous. Taksi kannattaakin varata etukäteen, esimerkiksi internetistä. Taksimatka lentokentältä keskustaan maksaa tyypillisesti noin 20-25 euroa. Madridin sisällä on helppo liikkua niin kävellen kuin julkisillakin. Kaupungin keskusta-alue on varsin laaja ja julkiset liikennevälineet varsin edullisia, joten jalkojaan kannattaa säästää. Metroverkosto on tiheä ja yksittäinen lippu maksaa noin 1,5-2 euroa matkustusvyöhykkeistä riippuen. Paljon liikkuvan kannattaa harkita esimerkiksi edullisempaa sarjalippua. Madridissa voi liikkua myös busseilla, jotka kulkevat sinne minne metrolla ei pääse. Kaupungin laitamille ja muihin lähikaupunkeihin matkustus onnistuu paikallisjunilla.


Ehkä olet kiinnostunut  Lennot kohteeseen Helsinki  tai etsi  Edulliset lennot Madrid:sta Helsinki:n  Nyt on sinun tilaisuutesi!


Suosittuja kohteita

Joustavat matkasuunnitelmat?

marraskuuta n lentotarjoukset Madrid

30.10.2017 - 5.11.20176.11.2017 - 12.11.201713.11.2017 - 19.11.2017
alkaen154 €
1pv sitten
alkaen124 €
6h sitten
alkaen136 €
14h sitten

Seuraavan viikon lentotarjoukset Madrid

3.11.2017 - 5.11.201710.11.2017 - 12.11.201717.11.2017 - 19.11.2017
alkaen264 €
12h sitten
alkaen201 €
7pv sitten
alkaen198 €
6pv sitten

Elinkustannukset kohteessa Helsinki verrattuna kohteeseen Madrid

Ruoka ja juomatHelsinkiMadridErotus
Olut (0,5 litraa) 2,71 € 0,84 €-69%
Maitokahvi 3,61 € 1,69 €-53%
McDonald's-ateria 7,00 € 7,00 €0%
Vesi (0,33 litraa) 1,45 € 1,17 €-19%
KuljetusHelsinkiMadridErotus
Kuukausikortti 54,70 € 54,60 €-0%
Yksisuuntainen lippu 3,10 € 1,50 €-52%
Taksin lähtöhinta (normaalikustannus) 6,80 € 2,98 €-56%
VaatetusHelsinkiMadridErotus
1 kesämekko kauppaketjussa (Zara, H&M,...) 32,11 € 30,35 €-5%
1 pari farkkuja (Levi's 501 tai vastaava) 84,88 € 78,89 €-7%
PalkatHelsinkiMadridErotus
Keskimääräinen kuukausittainen käteen jäävä palkka (verojen jälkeinen netto) 2 464,49 € 1 626,08 €-34%

Edulliset lennot Suomi kaupungeista kohteeseen Madrid.

Edulliset lennot Suomi ulkopuolelta kohteeseen Madrid